Władca pierścieni I ,II,III -za wciągająca fabuła muzyke i za doskonały bitwy nalepsza obrona Minas tirith według mnie
Harry potter Część 1,2,3,5 za fajna fabuła i za dobrą gre kilku aktorów
Fantastyczna czwórka 1 i 2 za efekty specialne
Jurassic Park I,II,III na inteligencje gadów w zjadaniu ludzi nalepsza w II cześć
Wakcie jasia fasoli fajna komedia
Z bajek
Epoka lodowcowa II,II,III jest się z czego pośmiać
Shrek I i II
I wiele innych które nie chce mi się tytuł wymieniać
Gość
hehe u mnie sporo
-Hitman
-Jak rozpętałem drugą wojnę światową
-Jarhead
-9 kompania
-Piraci z karaibów(wszystkie)
-Ostatni samuraj
-Gladiator
-wysyp żywych trupów(dziwne dość xd)
-dom woskowych ciał
-piła
-jestem legendą
-godziny szczytu
i trochę filmów więcej
To może i ja coś od siebie dodam
Tytuł [inna nazwa] - Moja ocena - Krótki opis
Fantasy:
-Władca Pierścieni: Drużyna pierścienia -9/10- świetny klimat, fabułą i wspaniale dobrani bohaterowie.
-Władca Pierścieni: Dwie Wieże - 9/10 - to samo co wyzej plus obrona helmowego jaru.
-Władca Pierścieni: Powrót Króla - 10/10 - to samo co wyżej plus genialne wręcz bitwy.
-Pierścień Niebelungów [Klątwa Pierścienia] - 9/10 - Wspaniały epicki film na podstawie germańskiej legendy, pojedynek na lodzie. Przy tym kosztował "tylko" 20 mln dolarow.
-Beowulf: Droga Do Sprawiedliwości - 7/10 -PRzyjemny film poprzedzający hollywoodzka super produkcje o podobnym tytule. Z Gerardem Butlerem, który grał Leonidasa w "300"
-Harry Potter i Kamień Filozoficzny - 7,5/10 - Bardzo dobry film nie ma oczywiście porównania z powyższymi dziełami.
-Harry Potter i Komnata Tajemnic - 7/10 - Bardzo przyzwoity film.
-Harry Potter i Więzień Azkabanu - 7/10 - To co wyżej.
-Harry Potter i Czara Ognia - 5,5/10 - Można obejrzeć nawet przyjemna produkcja z tym, że choć wiem, ze film jest wysokobudżetowy nie mogłem się obszeć wrażeniu, że oszczędzano na nim..
-Harry Potter i Zakon Feniksa - 6/10 - Przeciętna Bajka. Plus za pojedynek Voldemorta i Dumblerdor'a
Historyczny, Historyczny Dramat:
-Ostatni Mohikanin - 10/10 - Przepiękna muzyka, przepiękny i wzruszający film osadzony w czasach podboju Stanów przez Francje i W. Brytanię.
-300 - 10/10 - Za tem klimat! Pomimo nieścisłości z faktami historycznymi.
Będę dodawał w miarę możliwości i czasu kolejne produkcje które spodobały mi sie i są godne polecenia
Ostatnio edytowany przez Morgoth (16-10-2008 15:04:48)
hmm
1. Underworld - lubię wampiry + strzelaninki + bijatyki
2. Underwolrd 2 - eee to samo
3. Step Up - bo fajna tam tańczyła
4. Królestwo Niebieskie, Troja, Król Artur, Gladiator, Atilla Hun, Braveheart, Aleksander Wielki i wszystkie filmy tego pokroju ^^ oczywiście uwielbiam naparzanki armii ^^
Plebejusz
Mi się gladiator podobał, bardzo fajnie zrobiony, super sceny podczas walk na arenie, lubię też 300, widzialem niestety tylko kawałek, ale sieka, super.
Plebejusz
Pretorian94 napisał:
Mi się gladiator podobał, bardzo fajnie zrobiony, super sceny podczas walk na arenie, lubię też 300, widzialem niestety tylko kawałek, ale sieka, super.
Zdanie zaczyna się od MNIE ale to szczegół
Przyganiał kocioł garnkowi. Najpierw sam się naucz pisać, potem zwracaj uwagę innym.
-Władca pierścieni-Nie wiem dlaczego ale fajne jest i mi się podoba
-Filmy wojenno-dokumentowe przedstawiające okres średniowiecza lub starożytności
By El.
Ostatnio edytowany przez Pretorianin (19-04-2009 11:22:57)
Plebejusz
1. Władca Pierścieni
2. Królestwo Niebieskie(Oglądałem 6 -7 razy na DVD, ale mi sie płyta porysowała i nie chodzixD)
3. Sky Kapitan i świat Jutra
4. Kevin sam w domuxd kultowy film
Plebejusz
1 Władca pierścieni (wszystkie części, Najlepsza trylogia z jaką się spodkałem)
2 Troja (zakochałem się w scenach w których tysiące żołnierzy biegnie w prost na siebie itp)
3 300 (Ale tu spartanie trzaskali coombosy taktyczne i nie tylko)
4 Death race (najlepszy film wyścigowy spoko jadka i prędkość)
Plebejusz
Oglądałem ostatnio " BEOWULF" polecam:)
A najbardziej lubię TRANSFORMERS.
Pozdro.
Ostatnio edytowany przez KUNA2009 (15-08-2009 15:35:57)
Nom, Avatar spoko, hmm co jeszcze.?
Gwiezdne wojny
Pojutrze
300
Gladiator
I jakies komedie ;p
Ostatnio edytowany przez Calypso (05-05-2010 05:55:44)