Co byście mysleli o nowej kampani?
Nie jest kolejne pytanie z tych " co by było gdyby"^^
nauczony poprzednimi doświadczeniami najpierw postanowiłem coś zrobic zanim to ogłosze^^
tak więc udało mi się i mam już około 95% pierwszej misji^^
udało mi się zrobic zarządzanie kamerami, ustawianie celow itp itd.
Tak więc nowa kampania jest możliwa do zrobienia, coś co kiedyś wydawało sie niewykonalne, teraz jest w zasięgu ręku ;0
Tak więc jest to temat w którym sie wypowiadacie tylko na temat czy warto by było taką kampanie zrobic i czy ktos by w to gral^^
Temat jest tylko do tego więc nie fantazjujcie o czym ma byc kampania itp^^ jeśli zajedzie taka potrzeba to sie założy osobny temat^^
Kolejną ważną informacją jest to że udało mi się kampanie wyextraktowac z variosa(chyba xd) oznacza to tyle że nie trzeba bedzie sciągac calego variosa,
(20Mb) a jedynie niewielki plika zawierajacy kampanie(obecnie zawiera 13Kb) dzięki czemu jeśli będziemy chcieli wrocic do standardowej kampani to wysarczy tylko plik nowej kampani skasowac^^
Osoby chętne do pomocy w takich dziedzinach jak:
1. programowanie misji (obowiązuje znajomosc plikow gry w stopniu co najmniej dobrym, jak ktos sie tym nigdy nie bawił to w kampani nie ma szans sie odnalzec)
2. filmiki - jeżeli ktoś uważa że umie tworzyc ładne filmiki które mogłyby by wyświetlane przed kilkoma wybranymi misjami może się zgłosic
3. tłumaczenie na angielski - jeśli kampania powstanie to przyda sie ktos kto zna przetłumaczy wszelkie teksty tak aby kampania mogła podbic świat xd
Na razie tyle, ewentualne zgłoszenia prosze na pw/gg/hamachi
Przypominam ten teamt jedynie do dyskusji na temat czy warto robic nową kampanie^^
Jak Coś To jestem zaa ... I z chęcią pomogę ,sam ostatnio się bawiłem edytowaniem kampanii , (mianowicie przerobiłem sobie tutorial3 , Macedonię w miejsce Rzymu ) Wszystko pięknie działało ,ale coś musiałem poknocić ,bo znikły mi cele i nie mogłem skończyć owego tutoriala .
Legionista
Ja bardzo pragne nowej kampanii nie moge się doczekać
i może sonde zrobić?
Ostatnio edytowany przez Spartan (14-03-2009 10:32:53)
Ok takie małe info dotyczące kampani:
1. Planowana ilosc misji to 15^^
2. Kampania będzie opowiadac alternatywną wersje historii( Juliusz Cezar atakuje galie, jednak nie przewiduje że... Ty tam jestes xd
Tak więc przyjdzie Ci bronic swych Ziem, a potem no cóż nie zdradze całej fabuły na ale sama obrona to troche nudno by bylo xd
3. W kampani najprawdopodobniej będzie całkiem nowy wygląd bohaterów^^
4. Przewiduje stworzenie na potrzeby kampanii jedną nową mape^^
5 na razie tyle^^
Dodatkowo będzie potrzebna pomoc w postaci lektorów ale myśle że tu zaciągnę do roboty większosc z was i będziecie musieli(mam nadzieje ze sie zgodzicie) użyczyc głosu jakiejs postaci^^(jeżeli ktos chętny na narratora to też zapraszam)
Na razie tyle^^
Postęp prac będzie widoczny niedługo w całkiem nowym temacie dotyczącym juz dokładnie kampanii
Legionista
Plebejusz
ciekawie się zapowiada, jeżeli się uda, to się niemogę doczekać i z tego co przeczytałem, to wygląda na to, że będzie trzeba sterować barbarzyńcami.
Legionista
A kiedy planowana data premiery ?(Kiedy będzie można pobrać)
Ostatnio edytowany przez Leonidas (27-03-2009 11:51:46)
ooo do tego daleko oO
na razie kończe 2 misje^^(zostało jeszcze dorobienie poziomu trudnosci^^)
A tak na oko który miesiąc ?
Legionista
Fajna by była misja typu Koniec republiki czyli np. musimy zabić rzymskiego dowódcę ale wielu Galów jest po jego stronie lecz kiedy zabijesz ich dowódcę(np.Obelixa) oni przyłączą się do ciebie kiedy przejdziesz obok swoim bohaterem(np.Asterix)
Ekwita
Spartan...... Ty obelixie jeden :d Dan wypuść demo juz 2 glosy sa za tym
To już są 3 głosy :>
Legionista
lul ale co ja wam mam pokazac xd
obie misje niczym nie powalaja bo sie na nich ucze pisac skrypty ^^