Przełkne wszystko byle było dobrze napisane. Ale gustuję najbardziej w fantasy (nie mylić z science-fiction!!!). Tolkien, Knaak, Prachttet czy nasz rodzimy Sapkowski to jest to. Kryminałami też nie pogardzę, horror w zasadzie też może być. Ale tak praktycznie to czytam fantastyke i książki bardziej znanych pisarzy (np. Stefanek King).
Legionista
Prachttet ... Terry Prachttet ? No moim zdaniem jego książki to shit . Ja osobiście przeczytałem wszystkie części Artemisa Fowla i Opowieści z Narnii, polecam młodszym czytelnikom ;-) .
Książki Prachtteta są bardzo dobre jeśli sie zrozumie o co w nich chodzi. Opowieści z Narnii nie czytałem i jakoś nie mogę sie za nie zabrać, zraziłem się po obejrzeniu filmu.
Potter niezły jest. Ale brakuje mi czegoś co skłaniałoby trochę do głębszych przemyśleń, jakiś rozterek wewnętrznych, cosik takiego w każdym razie... ale każda kolejna część jakoś coraz słabej mi sie podobała. A ostatnie dwie to wg. mnie kompletna porażka, jedyne ciekawsze rzeczy to przeszłość Voldemorta i wątki o Snapie reszta to przeciąganie i pisanie o niczym... Takie jest moje zdanie i ja je podzielam!
Ja polecam "Kompanię braci" Stephena Ambrose'a - świetnie się ją czyta, jest bardzo interesująca.
A ja preferuje tematykę fantasy (trochę też sam pisze), szczególnie polecam "Piekło i szpada" Feliksa W. Kres. Uwielbiam również mangę(również jestem mangaką). Na domiar złego przypadł mi do gustu Edgar Allan Poe, a także zbiór wierszy zatytułowany "Bezkształty" Mateusza Kurcewicza. Dzieła tych dwóch potrafią przytrawic o schizofremię:)
Ostatnio edytowany przez Kouta (14-02-2008 21:32:54)
Gość
A może ktoś zrobi sonde kto jaki gatunek lubi najbardziej bo mnie to krytykujecie jak jest sonda "_"
A ja najlepsza książka jako czytałem/lub słuchałem to trylogie władcze pierścieni następnie Harry Potter i Eragon które jest podobno napisany z wykorzystanie fragmetów z tych książek co wymieni u góry Jest naprawdę dobra a tym co nie lubią czytać poleca e-books dał bym link to kilku ale nie wolno
Plebejusz
Ja KOCHAM fantasy!!!Chociaż horrorami również nie gardze Książki o tematyce starożytności mnie zbytnio nie wciągają...Za to filmy,to co innego Średniowiecze.....To jest coś!!!(jak dla mnie).Czasami przygodowe.......
Gość
ja to bym tam mógł ciągle książki z tematem historii czytać
omg raz zamiast się na histę przyuczyć z Greków to przeczytałem cały podręcznik ;x