Prze³kne wszystko byle by³o dobrze napisane. Ale gustujê najbardziej w fantasy (nie myliæ z science-fiction!!!). Tolkien, Knaak, Prachttet czy nasz rodzimy Sapkowski to jest to. Krymina³ami te¿ nie pogardzê, horror w zasadzie te¿ mo¿e byæ. Ale tak praktycznie to czytam fantastyke i ksi±¿ki bardziej znanych pisarzy (np. Stefanek King).
Legionista
Prachttet ... Terry Prachttet ? No moim zdaniem jego ksi±¿ki to shit . Ja osobi¶cie przeczyta³em wszystkie czê¶ci Artemisa Fowla i Opowie¶ci z Narnii, polecam m³odszym czytelnikom ;-) .
Ksi±¿ki Prachtteta s± bardzo dobre je¶li sie zrozumie o co w nich chodzi. Opowie¶ci z Narnii nie czyta³em i jako¶ nie mogê sie za nie zabraæ, zrazi³em siê po obejrzeniu filmu.
Potter niez³y jest. Ale brakuje mi czego¶ co sk³ania³oby trochê do g³êbszych przemy¶leñ, jaki¶ rozterek wewnêtrznych, cosik takiego w ka¿dym razie... ale ka¿da kolejna czê¶æ jako¶ coraz s³abej mi sie podoba³a. A ostatnie dwie to wg. mnie kompletna pora¿ka, jedyne ciekawsze rzeczy to przesz³o¶æ Voldemorta i w±tki o Snapie reszta to przeci±ganie i pisanie o niczym... Takie jest moje zdanie i ja je podzielam!
Ja polecam "Kompaniê braci" Stephena Ambrose'a - ¶wietnie siê j± czyta, jest bardzo interesuj±ca.
A ja preferuje tematykê fantasy (trochê te¿ sam pisze), szczególnie polecam "Piek³o i szpada" Feliksa W. Kres. Uwielbiam równie¿ mangê(równie¿ jestem mangak±). Na domiar z³ego przypad³ mi do gustu Edgar Allan Poe, a tak¿e zbiór wierszy zatytu³owany "Bezkszta³ty" Mateusza Kurcewicza. Dzie³a tych dwóch potrafi± przytrawic o schizofremiê
Ostatnio edytowany przez Kouta (14-02-2008 20:32:54)
Gość
A mo¿e kto¶ zrobi sonde kto jaki gatunek lubi najbardziej bo mnie to krytykujecie jak jest sonda "_"
A ja najlepsza ksi±¿ka jako czyta³em/lub s³ucha³em to trylogie w³adcze pier¶cieni nastêpnie Harry Potter i Eragon które jest podobno napisany z wykorzystanie fragmetów z tych ksi±¿ek co wymieni u góry Jest naprawdê dobra a tym co nie lubi± czytaæ poleca e-books da³ bym link to kilku ale nie wolno
Plebejusz
Ja KOCHAM fantasy!!!Chocia¿ horrorami równie¿ nie gardze Ksi±¿ki o tematyce staro¿ytno¶ci mnie zbytnio nie wci±gaj±...Za to filmy,to co innego ¦redniowiecze.....To jest co¶!!!(jak dla mnie).Czasami przygodowe.......
Gość
ja to bym tam móg³ ci±gle ksi±¿ki z tematem historii czytaæ
omg raz zamiast siê na histê przyuczyæ z Greków to przeczyta³em ca³y podrêcznik ;x