Plebejusz
Mo¿na tu pogadaæ o Wied¼minie, wed³ug mnie jest ¶wietny! A gra... te¿!
<dostaje zawa³u serca i umiera> Melon, to ty... Ty czyta³e¶ Wied¼mina?! oO
Seria o Wied¼minie jest znakomita, przynajmniej moim zdaniem, a¿ ¿al ee... "4 litery" ¶ciska, ¿e wszyscy wokó³ tak sie podniecaj± tym Chorym Potterem, który wprawdzie jest niez³y ale... cudze chwalicie swojego nie znacie.
Przeczyta³em sagê o Wied¼minie i uwa¿am j± za genialn±...lekki jêzyk, niebagatelny humor, a same czytanie to niecierpliwe oczekiwanie na kolejn± stronê. Taki nasz polski Tolkien.
ps. Melon: ostatnim bossem jest Vilgefortz
Film i serial Wied¼mina s± ¿a³osne, kompletne gnioty moim zdaniem, ale ksi±¿ka i gra - cud, miód i orzeszki.
Ja czyta³em Chorego Potera - przeczyta³em ca³ego.
A teraz czytam wied¼mina i jestem ju¿ przy ksi±¿ce "Wie¿a Jaskó³ki". Najlepsza ksi±¿ka jak± czyta³em. ;D
Ostatnio edytowany przez Peter39 (05-06-2008 06:05:03)
To samo mogê powiedzieæ na tem temat Ksi±¿ka geniana, film bylby dobry gdyby inny rezyser i nie....samurajskie oporzadzenie wiedzminow !przesada, gra takze super.
Elanar napisał:
a¿ ¿al ee... "4 litery" ¶ciska, ¿e wszyscy wokó³ tak sie podniecaj± tym Chorym Potterem, który wprawdzie jest niez³y ale... cudze chwalicie swojego nie znacie.
Wszyscy siê podniecaj± Harrym Potterem (w tym i ja oczywi¶cie), tylko dlatego ¿e jest napisany lekko i z wielkim poczuciem humoru Wied¼mina te¿ czyta³em ale nie jest a¿ tak... przejrzysty (kolokwializm) jak HP (choæ równie¿ wci±ga)
(...)tylko dlatego ¿e jest napisany lekko i z wielkim poczuciem humoru
To mo¿e wróæ do niego za parê lat.. Mówisz, ¿e HP jest napisane "lekko" ale Wied¼min te¿ jest bardzo ³atwy w odbiorze (zaczyna³em go bodaj¿e w 2kl gimnazjum i czyta³o mi siê bardzo p³ynnie), no i HP z wielkim poczuciem humoru? W porównaniu do Wied¼mina? xd No to jest dopiero dobry ¿art. ^^ Z serii Rowling w przeciwieñstwie do Wied¼mina nie utkwi³y mi w pamiêci jakie¶ specjalnie ¶mieszne sceny..
Nie mówiê ¿e Wied¼min jest lepszy od HP, bo to jest kwestia gustu, a o gustach siê nie dyskutuje. ^^
PS: Od kiedy wyraz "przejrzysty" jest kolokwializmem? oO
Ksi±¿ka nie mo¿e byæ 'przejrzysta' - w tym kontek¶cie jest to kolokwializm Ale oczywi¶cie sam wyraz nie jest.
Wied¼min II jest w trakcie produkcji z tego co s³ysza³em..
ksi±¿ka spoko nawet... a gra jak na wymagania sprzêtowe to na 10 daje 7
Taaa, ale zawiesili prace. Za¶ z powodu kryzysu mo¿emy go oczekiwaæ za pare lat.
Z tego co ostatnio s³ysza³em, to prace trwaj±, nic nie zawiesili(albo ju¿ odwiesili). ; p
Pontifex Maximus
Czas od¶wie¿yæ stary temat, sagê oczywi¶cie czyta³em, 2 razy, nie znalaz³em lepszej ksi±¿ki od tej (przynajmniej dla mnie). Gierka te¿ ¶wietna polecam wersje rozszerzon±, znacie premierê 2 ??
Ostatnio edytowany przez ^^Den@t|PL| (23-05-2010 11:09:02)