Plebejusz
Można tu pogadać o Wiedźminie, według mnie jest świetny! A gra... też!
<dostaje zawału serca i umiera> Melon, to ty... Ty czytałeś Wiedźmina?! oO
Seria o Wiedźminie jest znakomita, przynajmniej moim zdaniem, aż żal ee... "4 litery" ściska, że wszyscy wokół tak sie podniecają tym Chorym Potterem, który wprawdzie jest niezły ale... cudze chwalicie swojego nie znacie.
Przeczytałem sagę o Wiedźminie i uważam ją za genialną...lekki język, niebagatelny humor, a same czytanie to niecierpliwe oczekiwanie na kolejną stronę. Taki nasz polski Tolkien.
ps. Melon: ostatnim bossem jest Vilgefortz
Film i serial Wiedźmina są żałosne, kompletne gnioty moim zdaniem, ale książka i gra - cud, miód i orzeszki.
Ja czytałem Chorego Potera - przeczytałem całego.
A teraz czytam wiedźmina i jestem już przy książce "Wieża Jaskółki". Najlepsza książka jaką czytałem. ;D
Ostatnio edytowany przez Peter39 (05-06-2008 06:05:03)
To samo mogę powiedzieć na tem temat Książka geniana, film bylby dobry gdyby inny rezyser i nie....samurajskie oporzadzenie wiedzminow !przesada, gra takze super.
Elanar napisał:
aż żal ee... "4 litery" ściska, że wszyscy wokół tak sie podniecają tym Chorym Potterem, który wprawdzie jest niezły ale... cudze chwalicie swojego nie znacie.
Wszyscy się podniecają Harrym Potterem (w tym i ja oczywiście), tylko dlatego że jest napisany lekko i z wielkim poczuciem humoru Wiedźmina też czytałem ale nie jest aż tak... przejrzysty (kolokwializm) jak HP (choć również wciąga)
(...)tylko dlatego że jest napisany lekko i z wielkim poczuciem humoru
To może wróć do niego za parę lat.. Mówisz, że HP jest napisane "lekko" ale Wiedźmin też jest bardzo łatwy w odbiorze (zaczynałem go bodajże w 2kl gimnazjum i czytało mi się bardzo płynnie), no i HP z wielkim poczuciem humoru? W porównaniu do Wiedźmina? xd No to jest dopiero dobry żart. ^^ Z serii Rowling w przeciwieństwie do Wiedźmina nie utkwiły mi w pamięci jakieś specjalnie śmieszne sceny..
Nie mówię że Wiedźmin jest lepszy od HP, bo to jest kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje. ^^
PS: Od kiedy wyraz "przejrzysty" jest kolokwializmem? oO
Książka nie może być 'przejrzysta' - w tym kontekście jest to kolokwializm Ale oczywiście sam wyraz nie jest.
Wiedźmin II jest w trakcie produkcji z tego co słyszałem..
książka spoko nawet... a gra jak na wymagania sprzętowe to na 10 daje 7
Taaa, ale zawiesili prace. Zaś z powodu kryzysu możemy go oczekiwać za pare lat.
Z tego co ostatnio słyszałem, to prace trwają, nic nie zawiesili(albo już odwiesili). ; p
Pontifex Maximus
Czas odświeżyć stary temat, sagę oczywiście czytałem, 2 razy, nie znalazłem lepszej książki od tej (przynajmniej dla mnie). Gierka też świetna polecam wersje rozszerzoną, znacie premierę 2 ??
Ostatnio edytowany przez ^^Den@t|PL| (23-05-2010 11:09:02)