Nazwa: SBoT
Pełna Nazwa: Sacred Band of Thebes
Polska Pełna Nazwa: Tebański Święty Zastęp
Władza:
Morgoth - Lider Klanu
Tray - Z-ca Lidera
Członkowie:
Rekruci:
Uprawnienia Ten dział będzie na bieżąco rozbudowywany więc zagladajcie tu możliwie jak najczęściej.
Władza: Lider ma nieograniczoną władzę w klanie. Zastepca ma prawie nieograniczona, ponieważ nie może m.in. rozwiązywaćklanu, a także w razie sprzeczności w zdaniach pomiędzy liderem a w-ce liderem to ten pierwszy ma racje.
Członkowie: Pełnoprawni członkowie klanu, mogący brać udział w wojnach klanowych, a także mają obowiazek bronić honoru klanu w bitwach "luźnych". Mają pierszeństwo w klanówkach przed rekrutami.
Rekruci: Niepełni członkowie klanu.Mają obowiązek używać dopisku"[SBoT]" przy nicku, a także moga być powołani jako rezerwowi w wojnach klanowych. Aby zostać pełnoprawnymi członkami muszą wykonać polecenia któregoś z liderów.
Reaktywacja dawnej "akademii" SPQR tym razem jako całkowicie niezależny i samodzielny klan!
Status klanu na chwilę obecną: online
Bardzo dziękuję członkom dawnego "SPQR" za długa współpracę! FotD to już jednak nie ten sam klan co dawne WG i SPQR. Pozdrawiam!
Wymagania:
-Podstawowa znajomość wszystkich nacji lub choć większości
-Nadprzeciętna umiejętność gry Grecją (patrz nazwa klanu!) - Każdy który ma z tym problemy zostanie udpowiednio przeszkolony do grania Grecją.
teraz serio come back! Wielki nabór! Zgłaszać chęć przystąpienia do klanu! Jeśli będzie miał w skłądzie ze mną 3 osoby zaczynam grać!
Ostatnio edytowany przez Morgoth (26-11-2010 03:24:08)
Z miłą chęcią Cię przyjmę najpierw musisz jednak odbyć grę z trayem lub ze mną aby ustalić na jaim jesteś poziomie zaawansowania:) Polecam zaznajomić się z nowym dopiskiem w klanie "Uprawnienia"
Ostatnio edytowany przez Morgoth (21-01-2009 23:38:05)
Plebejusz
Ja chory jestem i mam szlaban, dlatego tak rzadko grałem.
Plebejusz
ja sie zgłaszam
Plebejusz
Jaki nick w grze?
Plebejusz
Uwaga uwaga, ogłaszam wielki nabór do SBoTxD
Plebejusz
na jakim poziomie trzeba grać?
Plebejusz
ja chce mój nick w grze to pretorianin
Plebejusz
Na średnim. A Ciebie Pretorianin, jeszcze w grze nie widziałem nigdy, więc odpadasz -,-
Ostatnio edytowany przez Tray (26-04-2009 09:55:06)
Tebański święty zastęp nie był homos(może nieliczne przypadki) zdarzało sie ze był kochanek z kochankiem ale częściej był to np. brat z bratem czy jciec z synem
Plebejusz
Info z wikipedii: Swiety Zastep - elitarna jednostka armii tebanskiej. Wedlug przekazow Plutarcha Zastep skladal sie z 300 doborowych hoplitow. Mezczyzn i mlodziencow, ktorych laczyly zwiazki homoseksualne. (sorki, moja komorka nieobsluguje polskiej czcionki...)