Jako ¿e ostatnio coraz wiêksza rzesza ludzi zaczyna muciæ w t± wyczesan± w kosmos grê zak³adam ten temat. Mo¿ecie tu dyskutowaæ na temat bitw, systemu gospodarki, wzajemnej pomocy etc.
Ja mogê sie pochwaliæ ¿e na :
- B.Trudnym Kampani
- B. Trudnym Bitwy
aktualnie ¿yje !
60 tur za mn± a potêga wzrasta x) Oczywi¶cie Anglia for ever.
Ekwita
Ja gram nie dokoncza kpw ocb wiekszosc bitew wygralem gralem od poczatku na srednim
P.S. Brakuje florenów
Okt, rób tak jak ja, ela maltretuj XD. Dziêki niemu ju¿ wszystko kapujê :ddd. 1 raz przeszed³em Kampanie krótk± na obydwóch ¶rednich Angli± i mia³em dok³adnie 1 przegran± bitwê na 68 wygranych >< ta 1 to morska bitwa . Ale dla mnie gra na ¶rednim w ¿adnej sytuacji nie przypomina tego co teraz gram, sojusznicy zdradzaj± etc. 60 tur za mn± a ja ino w.brytanie mam
Jak tylko pod³±cze neta do nowego kompa to chêtnie bym siê zmierzy³ z kim¶ w multi, bo komp w bitwach kompletnie sobie nie radzi... nawet na najwy¿szym poziomie trudno¶ci mo¿na pokona...tfu, zmie¶æ kilkukrotnie liczniejszego wroga (np. ostatnia moja bitwa: 2tys kompa vs 700moich. Statystyki: straci³em 60, zabi³em ponad 1700 -_-), jedynie w kampanii sobie radzi (na najwy¿szym poziomie ca³kiem nie¼le pocina ^^ raz prawie zajêli mi ca³e pañstewko ).
Przy okazji chcê pob³ogos³awiæ Okta za to, ¿e o¶wieci³ mnie klawiszem "alt" ^^ odk±d wiem jak zmusiæ ³uki do walki wrêcz gra siê o wiele przyjemniej. ; D
Total War rlz. W najnowszego medievala gra³em ju¿ z 8kampanii i wci±¿ mi siê podoba. Z drugiej strony gra ma masê bugów. O ile w bitwach jest to tylko problem z szar¿owaniem i tragicznym Al kompa to w kampanii jest to nieco bardziej uci±¿liwe(dyplomacja doprowadza mnie do sza³u). W zasadzie jakby Al poprawili to ja bym na nic nie narzeka³...
Ciacho - Anglia jest fajna ale za ³atwo siê ni± gra... praktycznie nie ma niebezpieczeñstwa, ¿e wróg zagarnie ci ca³e pañstwo, bo jeste¶ na wyspie a on chyba nie umie przerzucaæ wojsk drog± morsk±...
Ekwita
D el masz moje gg? prosze o wyt³umaczenie all
Te, wyt³umaczenie klawisza alt poproszê . To ³ucznicy mog± w ogóle walczyæ ? i jak zrobiæ te zasieki nimi ?
Ekwita
zasieki to niektorzy tylko moga to sa waly -_- trzymasz alt to lucznikom zmienia sie luk na miecz itd i moga walczyc zamiast strzelac
Plebejusz
ja przeszed³em gre na njadrudniejszych poziomach 13 nacjami
Gra szybko mi sie znudzi³a przeszed³em ze 2 razy mo¿e 3 w tym na najtrudniejszym i bitwy jak i ca³a kampania ca³kowicie mi sie znudzi³a . Ale polecam j± wszystkim ^^
Fajna gierka, z kumplem gram przez Hama ^^ Jak cos to PW
Plebejusz
Tez w to gram, mam Medieval 2 i Królestwa i bardzo mi siê podoba, uwielbiam tego typu gry
Plebejusz
zamierzam zakupiæ ale pierw nowy komp ah bym zapomni³ s± do tego dodatki (jak cosik to PW)
Ta gra jest zbyt ³atwa . i do tego mi sie nie podoba tryb bitew W Romie totar war jest 2 razy lepszy np
pretoriaska konica jak siê w kierowa³ w ch³opów fajnie ich wyrzucali w powierze
Ee, no spoko...ale rome jest z 2x ³atwiejszy od Medievala jedna szar¿a z flanki jakiejkolwiek konnicy praktycznie rozstrzyga³a wynik bitwy. Albo mo¿na by³o wygraæ bitwê z 10krotnie liczniejszym przeciwnikiem je¶li siê tylko trafi³o dobre miejsce na wzniesieniu. Zarz±dzanie miastami te¿ w Rome jest specyficzne(zdarza siê, ¿e ma³a wioska przynosi wiêcej dochodów ni¿ metropolia z wielkim rynkiem, portem i rozwiniêtym rolnictwem) no i dyplomacja w Medku jest du¿o bardziej rozwiniêta w porównaniu do Rome.