Jako że ostatnio coraz większa rzesza ludzi zaczyna mucić w tą wyczesaną w kosmos grę zakładam ten temat. Możecie tu dyskutować na temat bitw, systemu gospodarki, wzajemnej pomocy etc.
Ja mogę sie pochwalić że na :
- B.Trudnym Kampani
- B. Trudnym Bitwy
aktualnie żyje !
60 tur za mną a potęga wzrasta x) Oczywiście Anglia for ever.
Ekwita
Ja gram nie dokoncza kpw ocb wiekszosc bitew wygralem gralem od poczatku na srednim
P.S. Brakuje florenów
Okt, rób tak jak ja, ela maltretuj XD. Dzięki niemu już wszystko kapuję :ddd. 1 raz przeszedłem Kampanie krótką na obydwóch średnich Anglią i miałem dokładnie 1 przegraną bitwę na 68 wygranych >< ta 1 to morska bitwa . Ale dla mnie gra na średnim w żadnej sytuacji nie przypomina tego co teraz gram, sojusznicy zdradzają etc. 60 tur za mną a ja ino w.brytanie mam
Jak tylko podłącze neta do nowego kompa to chętnie bym się zmierzył z kimś w multi, bo komp w bitwach kompletnie sobie nie radzi... nawet na najwyższym poziomie trudności można pokona...tfu, zmieść kilkukrotnie liczniejszego wroga (np. ostatnia moja bitwa: 2tys kompa vs 700moich. Statystyki: straciłem 60, zabiłem ponad 1700 -_-), jedynie w kampanii sobie radzi (na najwyższym poziomie całkiem nieźle pocina ^^ raz prawie zajęli mi całe państewko ).
Przy okazji chcę pobłogosławić Okta za to, że oświecił mnie klawiszem "alt" ^^ odkąd wiem jak zmusić łuki do walki wręcz gra się o wiele przyjemniej. ; D
Total War rlz. W najnowszego medievala grałem już z 8kampanii i wciąż mi się podoba. Z drugiej strony gra ma masę bugów. O ile w bitwach jest to tylko problem z szarżowaniem i tragicznym Al kompa to w kampanii jest to nieco bardziej uciążliwe(dyplomacja doprowadza mnie do szału). W zasadzie jakby Al poprawili to ja bym na nic nie narzekał...
Ciacho - Anglia jest fajna ale za łatwo się nią gra... praktycznie nie ma niebezpieczeństwa, że wróg zagarnie ci całe państwo, bo jesteś na wyspie a on chyba nie umie przerzucać wojsk drogą morską...
Ekwita
D el masz moje gg? prosze o wytłumaczenie all
Te, wytłumaczenie klawisza alt poproszę . To łucznicy mogą w ogóle walczyć
? i jak zrobić te zasieki nimi
?
Ekwita
zasieki to niektorzy tylko moga to sa waly -_- trzymasz alt to lucznikom zmienia sie luk na miecz itd i moga walczyc zamiast strzelac
Plebejusz
ja przeszedłem gre na njadrudniejszych poziomach 13 nacjami
Gra szybko mi sie znudziła przeszedłem ze 2 razy może 3 w tym na najtrudniejszym i bitwy jak i cała kampania całkowicie mi sie znudziła
. Ale polecam ją wszystkim ^^
Fajna gierka, z kumplem gram przez Hama ^^ Jak cos to PW
Plebejusz
Tez w to gram, mam Medieval 2 i Królestwa i bardzo mi się podoba, uwielbiam tego typu gry
Plebejusz
zamierzam zakupić ale pierw nowy komp ah bym zapomnił są do tego dodatki (jak cosik to PW)
Ta gra jest zbyt łatwa . i do tego mi sie nie podoba tryb bitew W Romie totar war jest 2 razy lepszy np
pretoriaska konica jak się w kierował w chłopów fajnie ich wyrzucali w powierze
Ee, no spoko...ale rome jest z 2x łatwiejszy od Medievala jedna szarża z flanki jakiejkolwiek konnicy praktycznie rozstrzygała wynik bitwy. Albo można było wygrać bitwę z 10krotnie liczniejszym przeciwnikiem jeśli się tylko trafiło dobre miejsce na wzniesieniu. Zarządzanie miastami też w Rome jest specyficzne(zdarza się, że mała wioska przynosi więcej dochodów niż metropolia z wielkim rynkiem, portem i rozwiniętym rolnictwem) no i dyplomacja w Medku jest dużo bardziej rozwinięta w porównaniu do Rome.