#1 05-05-2010 15:57:48

szolen18

Plebejusz

Zarejestrowany: 05-05-2010
Posty: 3

obraz się tnie

Siemka
Mam pewien problem i mam nadzieję, ze znacie na niego rozwiązanie.

Mianowicie po zainstalowaniu gry wszystko jest ok poza 1...

po przesunięciu (oglądaniu) mapy w pewnym momencie obraz się zacina i muszę wyjśc do windowsa i znów do gry i jest ok, dokąd nie przesunę znowu kursora po mapce...

nie wiem o co kaman...instalacja była ok....100% doszło bez komplikacji, więc już nie mam pojęcia...

szukałem na google ale niestety nic nie znalazłem...

tak na marginesie nie ma możliwości żeby gra przycinała się z powodu słabego kompa:
procek intel pentium dual-core 2Ghz na każdym
grafa Geforce GT 130M(laptop), czyli odpowiednik geforce 9600 GT 512
4GB ram DDR3

Bardzo proszę o odpowiedź...z góry dzieki i pozdro
szolen

Offline

 

#2 05-05-2010 16:03:32

 Nerwus|VISUAL|

Legionista

Skąd: Daleko
Zarejestrowany: 03-05-2010
Posty: 85
Klan: Zmienny
Ulubiona mapa: king 2 rzeki
Ulubiona nacja: egy aka rome
Ulubiony kolor: Pomarańcz ale gram Yellow

Re: obraz się tnie

może usuń i zainstaluj jeszcze raz


Axtel Is Back

Offline

 

#3 05-05-2010 16:13:24

szolen18

Plebejusz

Zarejestrowany: 05-05-2010
Posty: 3

Re: obraz się tnie

instalowałem już 3 razy...wywalalem z rejestru, savy i uruchamialem w trybie zgodności z XP i Vista...
Mam windows 7

Offline

 

#4 05-05-2010 16:22:51

 Nerwus|VISUAL|

Legionista

Skąd: Daleko
Zarejestrowany: 03-05-2010
Posty: 85
Klan: Zmienny
Ulubiona mapa: king 2 rzeki
Ulubiona nacja: egy aka rome
Ulubiony kolor: Pomarańcz ale gram Yellow

Re: obraz się tnie

A bardzo ci się tnie?I czy na innych grach też ci się tnie?


Axtel Is Back

Offline

 

#5 05-05-2010 17:16:03

Danielus

Lama Forever

7721292
Skąd: Zakopane
Zarejestrowany: 03-03-2008
Posty: 229
Klan: WoG
Ulubiona mapa: Oaza[oasis]
Ulubiona nacja: egipt[egypt]
Ulubiony kolor: Zielony
WWW

Re: obraz się tnie

zapewne wina windowsa.

niestety nie jesteśmy w stanie Ci pomoc na www.gog.com maja gry specjalnie przystosowane pod nowe systemy operacyjne


Myślisz że jesteś lamą?
Mylisz się!
To ja nią jestem^^

Offline

 

#6 05-05-2010 17:37:04

szolen18

Plebejusz

Zarejestrowany: 05-05-2010
Posty: 3

Re: obraz się tnie

to nie chodzi o to że się przycina, tylko zwiesza się całkiem i tak rozmazuje wszystko i musze wyjść do windy

Offline

 

#7 05-05-2010 17:57:03

 Nerwus|VISUAL|

Legionista

Skąd: Daleko
Zarejestrowany: 03-05-2010
Posty: 85
Klan: Zmienny
Ulubiona mapa: king 2 rzeki
Ulubiona nacja: egy aka rome
Ulubiony kolor: Pomarańcz ale gram Yellow

Re: obraz się tnie

już nie wiem co ci może pomóc mi się tak nigdy nie działo


Axtel Is Back

Offline

 

#8 06-05-2010 11:24:56

 RbnNR

Plebejusz

Zarejestrowany: 09-02-2008
Posty: 31
Klan: ---
Ulubiona nacja: Rzymianie
Ulubiony kolor: Żółty

Re: obraz się tnie

Też mam ten problem... mi się nie zacina, ale wręcz obraz staje i się rozmazuje.
Mam nadzieję, że wymyślą jakiś inny sposób, bo te dolary, to jednak nie jest najlepsze rozwiązanie...

P.S. Windows 7...

Ostatnio edytowany przez RbnNR (06-05-2010 11:25:36)


http://img86.imageshack.us/img86/3029/praetoq6.jpg

Offline

 

#9 06-05-2010 15:07:31

 Rychu

Pontifex Maximus

21957909
Zarejestrowany: 23-01-2008
Posty: 128
Klan: Pol.Team

Re: obraz się tnie

To wina windows 7... gra jest zbyt stara a siodemka zbyt nowa. A jaka masz wersje windows 7? 64 bit czy 32?


http://www.speedtest.net/result/1191418273.png
http://yourgen.com/temp-images/3/130/graffiti-street-133002214838847.gif

Offline

 

#10 06-05-2010 15:12:48

 RbnNR

Plebejusz

Zarejestrowany: 09-02-2008
Posty: 31
Klan: ---
Ulubiona nacja: Rzymianie
Ulubiony kolor: Żółty

Re: obraz się tnie

W dxiag podają 32, więc pewnie 32.


http://img86.imageshack.us/img86/3029/praetoq6.jpg

Offline

 

#11 06-05-2010 15:17:06

 Rychu

Pontifex Maximus

21957909
Zarejestrowany: 23-01-2008
Posty: 128
Klan: Pol.Team

Re: obraz się tnie

Mój kumpel ma 32 bitową i większość tych starych gier mu działa co prawda praetorians nie sprawdzał.. 
Ps. Xp najlepszy .


http://www.speedtest.net/result/1191418273.png
http://yourgen.com/temp-images/3/130/graffiti-street-133002214838847.gif

Offline

 

#12 07-05-2010 22:31:37

 DJ Electro

Plebejusz

Skąd: oAZA sZCZEŚCIA (^_^)
Zarejestrowany: 06-09-2009
Posty: 29
Klan: zEuS||
Ulubiona mapa: none
Ulubiona nacja: none
Ulubiony kolor: Black < ,
WWW

Re: obraz się tnie

Zainstaluj nowe sterowniki do karty graficznej + Directx9b , z tym plikiem  d3dx9_27.dll jak nie pomoże możesz mieć windowsa podjachanego dysk hdd oraz procek nie pracuje tak jak powinnien .

halo tu ziemia... nie widzisz że on napisał iż posiada windows 7 ?.. to od razu przekresla te Twoje powyższe wymysły..  .. założę się , że on ma karte graficzna obsługującą dx10 więc po co 9 ? procek nie pracuje tak jak powinien?.. to wtedy by się cały komp zacinał..


~)  $Hunter$ Wymiata Polecam  (~

http://www.speedtest.net/result/948513564.png

Podskoczysz Blueconet Wymiata

Offline

 

#13 08-05-2010 01:21:31

 Rychu

Pontifex Maximus

21957909
Zarejestrowany: 23-01-2008
Posty: 128
Klan: Pol.Team

Re: obraz się tnie

szolen18 napisał:

po przesunięciu (oglądaniu) mapy w pewnym momencie obraz się zacina i muszę wyjśc do windowsa i znów do gry i jest ok, dokąd nie przesunę znowu kursora po mapce...

hmm.. a masz tak na wszystkich mapach ? próbowałeś grać na mapach  które nie mają wody ?.. może to banalne.. ale słyszałem o takich przypadkach , że właśnie problemy występują na mapach z wodą..


http://www.speedtest.net/result/1191418273.png
http://yourgen.com/temp-images/3/130/graffiti-street-133002214838847.gif

Offline

 

#14 08-05-2010 13:56:39

Danielus

Lama Forever

7721292
Skąd: Zakopane
Zarejestrowany: 03-03-2008
Posty: 229
Klan: WoG
Ulubiona mapa: Oaza[oasis]
Ulubiona nacja: egipt[egypt]
Ulubiony kolor: Zielony
WWW

Re: obraz się tnie

to byłby problem z directX/ kartą graficzną

Więc wątpie aby tu o to chodziło


Myślisz że jesteś lamą?
Mylisz się!
To ja nią jestem^^

Offline

 

#15 08-05-2010 19:50:23

 DJ Electro

Plebejusz

Skąd: oAZA sZCZEŚCIA (^_^)
Zarejestrowany: 06-09-2009
Posty: 29
Klan: zEuS||
Ulubiona mapa: none
Ulubiona nacja: none
Ulubiony kolor: Black < ,
WWW

Re: obraz się tnie

Twoj system pracuje na 32 bitach czy 64 ??


~)  $Hunter$ Wymiata Polecam  (~

http://www.speedtest.net/result/948513564.png

Podskoczysz Blueconet Wymiata

Offline

 

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
http://www.facebook.com/fotografaktow/ https://gorzow-wielkopolski.szambobetonowe-mardor. http://archiwummlgr.pl/artykul-sponsorowany-blackj fotograf warszawa