Plebejusz
Siemka
Mam pewien problem i mam nadzieję, ze znacie na niego rozwiązanie.
Mianowicie po zainstalowaniu gry wszystko jest ok poza 1...
po przesunięciu (oglądaniu) mapy w pewnym momencie obraz się zacina i muszę wyjśc do windowsa i znów do gry i jest ok, dokąd nie przesunę znowu kursora po mapce...
nie wiem o co kaman...instalacja była ok....100% doszło bez komplikacji, więc już nie mam pojęcia...
szukałem na google ale niestety nic nie znalazłem...
tak na marginesie nie ma możliwości żeby gra przycinała się z powodu słabego kompa:
procek intel pentium dual-core 2Ghz na każdym
grafa Geforce GT 130M(laptop), czyli odpowiednik geforce 9600 GT 512
4GB ram DDR3
Bardzo proszę o odpowiedź...z góry dzieki i pozdro
szolen
Legionista
może usuń i zainstaluj jeszcze raz
Plebejusz
instalowałem już 3 razy...wywalalem z rejestru, savy i uruchamialem w trybie zgodności z XP i Vista...
Mam windows 7
Legionista
A bardzo ci się tnie?I czy na innych grach też ci się tnie?
zapewne wina windowsa.
niestety nie jesteśmy w stanie Ci pomoc na www.gog.com maja gry specjalnie przystosowane pod nowe systemy operacyjne
Plebejusz
to nie chodzi o to że się przycina, tylko zwiesza się całkiem i tak rozmazuje wszystko i musze wyjść do windy
Legionista
już nie wiem co ci może pomóc mi się tak nigdy nie działo
Plebejusz
Też mam ten problem... mi się nie zacina, ale wręcz obraz staje i się rozmazuje.
Mam nadzieję, że wymyślą jakiś inny sposób, bo te dolary, to jednak nie jest najlepsze rozwiązanie...
P.S. Windows 7...
Ostatnio edytowany przez RbnNR (06-05-2010 09:25:36)
Plebejusz
W dxiag podają 32, więc pewnie 32.
Plebejusz
Zainstaluj nowe sterowniki do karty graficznej + Directx9b , z tym plikiem d3dx9_27.dll jak nie pomoże możesz mieć windowsa podjachanego dysk hdd oraz procek nie pracuje tak jak powinnien .
halo tu ziemia... nie widzisz że on napisał iż posiada windows 7 ?.. to od razu przekresla te Twoje powyższe wymysły.. .. założę się , że on ma karte graficzna obsługującą dx10 więc po co 9 ? procek nie pracuje tak jak powinien?.. to wtedy by się cały komp zacinał..
szolen18 napisał:
po przesunięciu (oglądaniu) mapy w pewnym momencie obraz się zacina i muszę wyjśc do windowsa i znów do gry i jest ok, dokąd nie przesunę znowu kursora po mapce...
hmm.. a masz tak na wszystkich mapach ? próbowałeś grać na mapach które nie mają wody ?.. może to banalne.. ale słyszałem o takich przypadkach , że właśnie problemy występują na mapach z wodą..
to byłby problem z directX/ kartą graficzną
Więc wątpie aby tu o to chodziło
Plebejusz
Twoj system pracuje na 32 bitach czy 64 ??