Legionista
Przeczytałem dość dużo z takiej ..."dziecięcej" fanatastyki . " Artemis Fowl " wszystkie części ( polecam dla młodszych) , "Harry Potter" all częśći - pod koniec ostatniej się zrzygałem... , Opowieści z narnii all części (dla bobasów) ,przymierzam się do władcy pierścieni ale chyba nie bede musial bo znajac naszego goscia od polaka da nam to na lekture ;x
^^
Ja, jednym słowem jestem w stanie przeczytac wszystko. Jak mnie natchnie, to zaczynając od fanastyki, przez historyczne, powazne, kończąc na humorystycznych. Według mnie, ksiązka, jak jest dobrze napisana, to gatunek, to tylko kwestia gustu, ja sam często czytam ksiązki, których gatunku nie lubie, ale są dobre
Nawet jakieś pół roku temu przeczytałem tego całego avada-gównojada, ale to tylko dla tego, że wszędzie gdzie byłem, to wiara zachwalała . Ksiązka niby niezła, ale tak na prawdę, to tylko ostatnie dwie części mi sie podobały ^^.
Władce pierścieni tez przeczytałem. Rewelacja to nie jest ^^. Szczególnie, kiedy przejście jednego wzgórka zajmuje 35 stron ^^. Na to trzeba mieć cierpliwośc, czas, i bys fanatycznym- fanem- filmu, lub Tolkiena, a ja takim nie jestem raczej ;X. Opowieści z Narnii... Film średni (dla dzieci, ale ujdzie) a ksiązki nie czytałem, ale jakoś nie chce mi się do niej zabierac, po tym całym filmie. ^^
Co polecam?? Spodobały mi się (jesli chodzi, o to, co trzeba sporo pomyślec, porozważać)
- Adiutant Hitlera
- Zapomniane Sekrety Świętej Arki
Z tych historycznych ^^:
- Poczet cesarzy rzymskich
To-na-tyle
Osobiście czytam :
- streszczenia lektur
- opracowania lektur
- tytuły lektur
- czasami od 10 do 30 stron lektury ><
- lokomotywe przeczytałem ze 5 razy żeby se nabić punkty w bilbliotece na coś tam ^^
- o kusiu i kuciapce też ;X
Legionista
ja lubię: Tolkiena ,Prachetta(o dziwo ,bo mam 12 lat) i o starożytności(Grecja i Rzym)
Ostani czytałem 4 naprawde dobre serie ksiażke przez to nie grałe w preta
1 Gildia magów
2 Pieśni lodu i ognia
3 Eragon
4 ostatni władca polecam fanom Tolkina przestawai wojne z strony Saurona
Ja bym polecił wszystkie książki Johna Grishama i Fredericka Forsyth'a (szczególnie z Grishama "Firma" a z Forsyth'a "Fałszerz")
Plebejusz
Najlepsza książka "Tożsamość Born'a" Polecam.
Plebejusz
Na chwilę obecnę czytam "Pana Wołodyjowskiego".
Trylogia Sienkiewicza... piękna sprawa . Niesamowite są te historie i tacy ludzie. Nie ma dziś takich...
Pozdrawiam.
P.S. M. in. to jest powód dla którego mam przerwę od Prae...
Ostatnio edytowany przez RbnNR (27-07-2009 20:12:57)
Andrzej Pilipiuk i seria opowiadań:
- 2586kroków
- Czerwona gorączka
- Rzeźnik drzew
Przygodowe trochę historyczne...
Plebejusz
Ja lubie Sage o Wiedźminie Sapkowskiego.
Plebejusz
ja osobiście nie cierpie HP pierwsze 4 tomy ciekawe a i owszem a potem to tylko równą pochyłą w dół aż do dna (7 tom co to ma być ?) ale o gustach się nie dyskutuje osobiście mogę polecić 4 autorów ojczystych
- Jacek Piekara (dobre książki lekki język spory humor)
- Andrzej Pilipiuk ( dobre bo szlacheckie ale na poważnie humor wciągająca fabuła 2 rzeczy dla których warto czytać jego książki)
-Henryk Sienkiewicz ( gimnazjum do którego obecnie uczęszczam nie jest idealnym miejscem dla tak dobrego pisarza)
- Sapkowski ----> i tu wielki znak zapytania wszyscy znają wiedźmina ale prawie nikt nie zna pozostałych książek ^^