Plebejusz
Command & Conquer Red Alert 2 To jedna z najlepszych strategi jakich grałem nawet na PS1 w 1 część.
W grze stajemy po stronie Aliantów lub Sowietów (uwielbiam Sowietów ) aby poprowadzić stronę konfliktu do zwycięstwa sama gra ma bardzo rozbudowaną fabułę oraz prezentuje wysoki poziom a wstawki filmowe w grze trwają łącznie ponad godzinę występują w nich prawdziwi aktorzy. Ścieżka dźwiękowa składa się głównie z kawałków metalowych a najbardziej znanym z serii Red Alert jest utwór Hell March.
Kampania w Red Alert 2 składa się z trzech części tak więc 1 jest to szkolenie 2 i 3 są to części w których wykonujemy misje dla Aliantów lub Sowietów obie kampanie składają się z 12 misji razem 24.
Gra ma także bardzo rozbudowany tryb gry o nazwie "potyczka" wybieramy sobie wrogów ustawiamy im inteligencję i gramy bardzo polecam grać w tę grę również przez internet.
Co do fabuły to całej jej nie podam bo to naprawdę jest z co najmniej 2 strony pisania polecam się zainteresować grą szczególnie fanom strategi.
Taaak !
Grałem, grałem.. na PS1 .. ah te czasy.. wspominam je z zachwytem ;D z kumplem graliśmy w to non stop... i najlepsze jest to, że nam się nie nudziło :d.. mimo iż nie powala grafiką.. ale wciąga niemiłosiernie .
Plebejusz
Bardzo fajna i grywalna gra ze świetną grafiką,jak na tamte czasy.