w zwi±zku z tym ¿e nied³ugop zostanie wydany map edytor w którym mo¿na ju¿ bedzie tworzyc nowe mapy stworzy³em ten dzia³.
¿all... czemu nie moge przyklejac tematow? -_-
niech ktos to przyklei
REGULAMIN DODAWANIA NOWYCH MAP:
1. STATUS MAPY
1.1 Mapa musi byc ukoñczona w minimum 95%(5% to mo¿liwe bugi które mog± znale¼c gracze)
1.2 Mapa powinna miec TAG jednak nie d³u¿szy ni¿ 4 znaki(nie licz±c("|")) np. |WoG| Beautifull World
1.3 Mo¿na u¿yc skryptu(text wy¶wietlany na pocz±tek rozgrywki), mo¿e on s³u¿yc do pokazania kto jest autorem mapy lub zawierac jakies krótkie przes³anie(nie mo¿na w nim u¿ywac wulgaryzmów ani tresci rasistowskich)
2. Wyglad mapy i jej zawarto¶c
2.1 Do mapy musz± byc do³±czone 2 minimapy(które dotycz± danej mapy).
2.1a Mo¿na zamiescic mape posiadaj±c tylko 1 minimape(domy¶ln±) pod warunkiem ¿e w ci±gu tygodnia dostarczy siê takze drug±
2.2 Wioski na mapach musz± byc rozmieszczone tak any móg³ zostac zrekrutowany ka¿dy rodzaj jednostek(zakazane jest stawianie ich w lesie itp.
2.3 Mapy musz± byc grywalne(zakazane jest postawienie wioski i otoczenie jej górami tak ¿e gry w zaden sposób nie da sie ukoñczyc
SZABLON DODAWANIA NOWYCH MAP
NAZWA: nazwa twojej mapy np. moja mapa
AUTORZY: wszyscy autorzy mapy np. Kowalski i Nowak
TYP MAPY: podajesz typ mapy(wpisujesz tu tag) np. |4FUN|
FORTY: tak/nie(mapa mo¿e miec fort który jednak nie jest g³ównym bohaterem mapy i nie bêdzie tagu|FORT|
ZNISZCZALNE MOSTY: tak/nie (moga byc mosty zniszczalne ale miejsca które do nich prowadz± mog± byc dostêpne tak¿e inn± droga
MOSTY: tak/nie
OPIS MAPY: tu opisujesz swoj± mape mo¿esz napisac co tylko chcesz
DOWNLOAD: podajesz link do downloadu
To skopiuj i uzupe³nij w swoim temacie:
[b]NAZWA:[/b] nazwa twojej mapy np. moja mapa [b]AUTORZY:[/b] wszyscy autorzy mapy np. Kowalski i Nowak [b]TYP MAPY:[/b] podajesz typ mapy(wpisujesz tu tag) np. |4FUN| [b]FORTY:[/b] tak/nie(mapa mo¿e miec fort który jednak nie jest g³ównym bohaterem mapy i nie bêdzie tagu|FORT| [b]ZNISZCZALNE MOSTY:[/b] tak/nie (moga byc mosty zniszczalne ale miejsca które do nich prowadz± mog± byc dostêpne tak¿e inn± droga [b]MOSTY:[/b] tak/nie [b]OPIS MAPY:[/b] tu opisujesz swoj± mape mo¿esz napisac co tylko chcesz [color=green][u][i][b]DOWNLOAD:[/b][/i][/u][/color] podajesz link do downloadu
ok zrobilem maly edicik^^
przemyslalem to troche i wykasowalem punkty o tagach^^ mo¿ecie dawac swoje tagi bylyby nie byly d³u¿sze nie ¿ 4 znaki^^
niech ktos to przykleji^^
Gość
Daniel co z ciebie za admin ;x ju¿ mia³em pisaæ ¿e to dla Rysia ale ten dzia³ z tego co informuje mnie na g³ównej stronie nikt nie moderuje wiêc nikt nie przyklei ;x
dajcie w³a¶nie moderowanie komu¶ tego dzia³y ;x
A co to ma do edytora map? Warn za spam
odpowiada³em na ten drugi post Griviusie wiec te¿ przyuwa¿ i zwracam przy okazji uwagê na to ¿e nikt nie moderuje forum wiêc ³askaw b±d¼ pierw przeczytaæ do porz±dku i ze zrozumieniem
Ostatnio edytowany przez Ugenerg (22-09-2008 20:31:20)
Huhu... mo¿e granty za mapy? ¿eby wiêcej ludzi zaczê³o siê tym interesowaæ??
Proponuje mapy robiæ po 2 osoby wtedy ³atwiej bêdzie nam wytyczyæ b³êdy.
Daniel pisa³ o minimapie ¿e musi ona byæ moim zdaniem to jest zbêdne tzn mówie o 2 minimapie bo 1 edytor sam wytwarza a co do 2 na której oznaczone s± lasy,woda, rodzaj powierzchni itd... to j± siê robi w photoshopie... pisa³em do Kwantuma o to ¿eby zrobi³ jaki¶ edytor to odpowiedzia³ ¿e postara siê o to.
Dlatego minimum 1 minimapa moim zdaniem... najwa¿niejsze ¿eby by³o widaæ wioski a 2 sprawa to to ¿e rzadko kto ma photoshopa (ja nie mam np.) a jeszcze gorzej z jego obs³ug± -.^
chodzi o to ¿e mo¿e ktos woli korzystac z drugiej wersji minimapy^^
ale na pocz±tek nie trzeba sie tego trzymac^^
z grantami to dobry pomysl^^